Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Technical Camaro Topics > Dragstrip and Launching Discussion


Phastek Performance


Post Reply
 
Thread Tools
Old 10-03-2017, 09:47 PM   #29
ULTRAZLS1


 
ULTRAZLS1's Avatar
 
Drives: 14 Silverado LTZ Z71, 16 Camaro SS
Join Date: Nov 2009
Location: Jackson, Michigan
Posts: 4,395
that's more like it!

Im surprised you didn't 60ft better though with the gear change...

Slight traction issue?
__________________
Black 2016 1SS A8
NA bolt on stock gear stock converter. Pump E85
10.66@128.1 +750 DA
490RWHP/487RWTQ
ULTRAZLS1 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 01:36 AM   #30
V8SS
 
Drives: 2017 M6 NFG
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles
Posts: 214
Nice work!
V8SS is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 04:23 AM   #31
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Now we're getting somewhere. Good work.
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 05:44 AM   #32
JFM-jr

 
JFM-jr's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro 2SS
Join Date: Mar 2016
Location: Suffolk Long Island
Posts: 955
Nice looks like your making orogress on the shifting for sure. How was the car hooking?
__________________
2016 Hyper Blue 2SS A8,NPP,Moonroof
Pray ported factory intake manifold Ported TB
Rotofab
ARH 1 7/8 longtubes hi flow cats AFM deleted E85
11.0@124.9
11.65@118.8 pump gas,stock tune/exhaust
New combo: Pray Performance Heads/cam
MSD intake manifold and Circle D 3C
554/491 on E85 all work & tuning done by Pray
JFM-jr is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 07:53 AM   #33
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Is it shifting before the 60ft? Is TM still turned on?
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 08:27 AM   #34
Snowblind

 
Snowblind's Avatar
 
Drives: '16 2SS / '05 SRT10 Ram / '65 bu
Join Date: Dec 2015
Location: Philthy
Posts: 915
These are the shift points on my last pass of the night. The car hooks well with no tire spin off the line and an extended chirp on the 1-2 shift. Brett may be right that the car is shifting before or at the 60' but how can I tell from my logs ? I do see the 1-2 happens at 47mph. The almost 99mph at the 1/8 is a personal for me so far so I'll take it. I dont like the KR coming on at the 2-3 either.

I did slice it too thin on some shift points and hit the rev limit on the 3-4, 4-5 and 5-6...yes, I needed 6th grrr. I did not feel the stumble but I'm sure it didn't help any. My next time out I will up the limit to 6700. TM is turned off

Advice ?

Name:  20171004_090353.jpg
Views: 515
Size:  236.0 KB

Name:  20171004_090726.jpg
Views: 514
Size:  231.0 KB

Name:  20171004_090841_Burst01.jpg
Views: 511
Size:  220.7 KB

Name:  20171004_090958.jpg
Views: 509
Size:  221.8 KB

Name:  20171004_091040.jpg
Views: 502
Size:  273.5 KB
__________________
CAI, PIM, PTB, LTH, M6 diff, e85, WR. 10.44@128 1/4
Snowblind is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 09:05 AM   #35
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Email me the log bro. I think I am seeing some F'ed up stuff going on. Your TB blade is closing, you have KR at 25* on E and other stuff. Actually, send me your tune as well. I will look at them tonight when I can get to the internet on my lap top.

I log with EFI Live cause I can highlight sections and get a time for that section. HPT doesn't do that. I look at when I go WOT and the car starts to mph and drag across to my 60ft in seconds. i.e. 1.45 seconds into the run I was going x mph and was at x rpm.
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.

Last edited by PRAY; 10-04-2017 at 09:18 AM.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 09:51 AM   #36
Snowblind

 
Snowblind's Avatar
 
Drives: '16 2SS / '05 SRT10 Ram / '65 bu
Join Date: Dec 2015
Location: Philthy
Posts: 915
Quote:
Originally Posted by PRAY View Post
Email me the log bro. I think I am seeing some F'ed up stuff going on. Your TB blade is closing, you have KR at 25* on E and other stuff. Actually, send me your tune as well. I will look at them tonight when I can get to the internet on my lap top.

I log with EFI Live cause I can highlight sections and get a time for that section. HPT doesn't do that. I look at when I go WOT and the car starts to mph and drag across to my 60ft in seconds. i.e. 1.45 seconds into the run I was going x mph and was at x rpm.
Will do. Yeah I saw the tb closing and was a little confused because it hasn't happened on previous passes. I data log on the wife's computer and it wont let me export for some reason, I'll have her help me send it when she gets home.

Forgot to include that E content was a shade under 77 and the DA was just under zero (-16) after my first pass yest.
__________________
CAI, PIM, PTB, LTH, M6 diff, e85, WR. 10.44@128 1/4
Snowblind is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 09:59 AM   #37
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Quote:
Originally Posted by Snowblind View Post
Will do. Yeah I saw the tb closing and was a little confused because it hasn't happened on previous passes. I data log on the wife's computer and it wont let me export for some reason, I'll have her help me send it when she gets home.

Forgot to include that E content was a shade under 77 and the DA was just under zero (-16) after my first pass yest.
E at 77% will take 30* of timing with no KR. DA should have helped you out a bit with this. The TB closure is due to three tables, well six actually. The are all tied together. Your driver demand/throttle map tables need to be raised first, then the Engine allowable TQ and finally the Trans allowable TQ. After that you will need to get into the Torque Coefficient tables if those tables don't take car of all of it. I just tuned a GS last week with my heads and ported top end. When the TB blade closed to 70% we lost 40rw on the dyno. I made further adjustments and all was well. Welcome to making power bro.
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 10:06 AM   #38
JFM-jr

 
JFM-jr's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro 2SS
Join Date: Mar 2016
Location: Suffolk Long Island
Posts: 955
Drag times is showing about 500ft below at 8pm last night for Atco crisp air is here finally
__________________
2016 Hyper Blue 2SS A8,NPP,Moonroof
Pray ported factory intake manifold Ported TB
Rotofab
ARH 1 7/8 longtubes hi flow cats AFM deleted E85
11.0@124.9
11.65@118.8 pump gas,stock tune/exhaust
New combo: Pray Performance Heads/cam
MSD intake manifold and Circle D 3C
554/491 on E85 all work & tuning done by Pray
JFM-jr is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 10:11 AM   #39
KingLT1


 
KingLT1's Avatar
 
Drives: 2016 1SS NFG A8
Join Date: Aug 2017
Location: 46804
Posts: 2,489
Nice job!

How did you get your shifting sorted? Did you have to do something similar to what I mentioned in my previous post or is the A8 different? I was looking at my factory tune last night and can see why my car is short shifting 1st. My commanded wot shift mph is set to 19mph in normal. I would think it needs to be 46mph like the rest of the tables. I can run 3 tenths faster manually shifting with the shifter, which should not be the case imo.

Also not to hijack your thread but what was your stock commanded timing? 22 degrees is what mine shows.
__________________
[2016 NFG 1SS A8][Leather/NPP]
[Whipple/LT5 TB/Rotofab/Flex Fuel/CA ORP/Axle back]
KingLT1 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 10:25 AM   #40
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Quote:
Originally Posted by KingLT1 View Post
Nice job!

How did you get your shifting sorted? Did you have to do something similar to what I mentioned in my previous post or is the A8 different? I was looking at my factory tune last night and can see why my car is short shifting 1st. My commanded wot shift mph is set to 19mph in normal. I would think it needs to be 46mph like the rest of the tables. I can run 3 tenths faster manually shifting with the shifter, which should not be the case imo.

Also not to hijack your thread but what was your stock commanded timing? 22 degrees is what mine shows.
NOOOO. These cars need lead time mph. More than we think actually. I will have to go back and look at my original tunes before the converter. I don't think my 1st gear mph ever exceeded 32 mph. Could have been 31 mph for a 6,400 shift. With the converter and no lock up I am at 25 mph in 1st.

The rest you are correct on. The three driving tables at 80% throttle and above need to match your WOT shift mph's.

Stock commanded spark once it is all sorted out through adders and subtractors should be 24* to 24.5* at WOT.
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 11:04 AM   #41
KingLT1


 
KingLT1's Avatar
 
Drives: 2016 1SS NFG A8
Join Date: Aug 2017
Location: 46804
Posts: 2,489
Quote:
Originally Posted by PRAY View Post
NOOOO. These cars need lead time mph. More than we think actually. I will have to go back and look at my original tunes before the converter. I don't think my 1st gear mph ever exceeded 32 mph. Could have been 31 mph for a 6,400 shift. With the converter and no lock up I am at 25 mph in 1st.

The rest you are correct on. The three driving tables at 80% throttle and above need to match your WOT shift mph's.

Stock commanded spark once it is all sorted out through adders and subtractors should be 24* to 24.5* at WOT.
Yea I figured it needs lead time but 19mph seems to be set rather low. I was planning on moving it up in 5mph increments until it shifts the commanded rpm. My first gears shifts @ 5500 rpm instead of 6200. The part shift tables are all commanding 44-46mph above 80%. I am only getting 22 degrees timing but not showing any KR all the way up to 6400. Anyway, back on topic.
__________________
[2016 NFG 1SS A8][Leather/NPP]
[Whipple/LT5 TB/Rotofab/Flex Fuel/CA ORP/Axle back]
KingLT1 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2017, 11:11 AM   #42
TEEZYSS
 
Drives: 2016 CAMARO 2SS
Join Date: Apr 2017
Location: ATX
Posts: 272
Even with the issues that's still an Impressive gain!! nice mph!!
__________________
2016 SS A8 STOCK 12.35@113.6 DA 1956
PRAY E85 TUNE,PRAY PORTED IM/TB,ROTOFAB DRY, DRAG PACK 11.33@121.8 DA 1248
PRAY PORTED MSD, 2" TSP LT's 11.38@122.4 DA 3664
GFORCE DRIVESHAFT,LME 174 T-STAT,ATI UDP up next...
TEEZYSS is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.