Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > ZL1 Discussions


AWE Tuning


View Poll Results: Who has experienced an oil pump failure?
2016 or earlier 15 17.86%
2017 32 38.10%
2018 35 41.67%
2019 2 2.38%
Voters: 84. You may not vote on this poll

Post Reply
 
Thread Tools
Old 06-26-2018, 10:11 PM   #1
Boost or bust
 
Drives: 2018 ZL1 M6
Join Date: Dec 2017
Location: CA
Posts: 310
Poll- who had a failed oil pump on their Camaro?

I did and am curious how many others have?

Please list your year, build date and mileage at time of failure. I’ll go first:

2018, Oct 2017, 2,650 miles.
Boost or bust is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 06:41 AM   #2
Biscuit.fr

 
Drives: Red hot ZL1 A10 2017
Join Date: Nov 2016
Location: MS Back to France (29)
Posts: 798
Curious too...
Looks like it’s more 18 than 17 ?
Biscuit.fr is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 07:46 AM   #3
GT-ER
 
Drives: 2018 Camaro ZL1
Join Date: Feb 2018
Location: FW TX
Posts: 384
I'm hoping this is a rare occurence.
GT-ER is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 08:48 AM   #4
Sooner Cole
 
Sooner Cole's Avatar
 
Drives: 2019 ZL1-1LE A10
Join Date: Jan 2017
Location: Oklahoma
Posts: 512
I've seen several people post about this, both on here and on ZL! Exclusive Facebook page.
__________________
19 ZL1-1LE A10
Sooner Cole is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 09:16 AM   #5
AspiringCarGuy
 
Drives: 2018 Red Hot M6 ZL1
Join Date: Dec 2016
Location: Baltimore-Washington metro
Posts: 13
Mine failed- details are here: https://www.camaro6.com/forums/showthread.php?t=532023
AspiringCarGuy is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 10:45 AM   #6
carbonguy
 
Drives: 2018 ZL1
Join Date: Jun 2018
Location: Virginia
Posts: 8
Count me in:

2018 ZL1
Build Date: Oct. 2017
Mileage: 2241
carbonguy is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 11:02 AM   #7
collinms
 
Drives: 2017 ZL1 A10 Summit White
Join Date: Apr 2018
Location: Cumming, Georgia
Posts: 500
Why won't it let me see the poll results?
collinms is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 12:07 AM   #8
ZedLOne
 
ZedLOne's Avatar
 
Drives: 2018 ZL1 HMB 6spd
Join Date: Nov 2012
Location: United States
Posts: 40
Question for you guys whose pumps failed. Had you had an oil change yet? If so,what mileage? My car also has a Oct build date and I currently have 1465 miles. Going to get oil change tomorrow. Just curious. Thanks.
ZedLOne is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 12:21 AM   #9
Boosted4life
 
Drives: 2018 ZL1 A10
Join Date: May 2017
Location: Wyoming
Posts: 106
2018 build was July of 2017. 6005 miles oil pump failure.
Boosted4life is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 05:18 AM   #10
JRS
 
JRS's Avatar
 
Drives: 16 camaro M6/ 18 ZL1 camaro A10
Join Date: Nov 2015
Location: MD/PA LINE
Posts: 202
I'm kind of curious what circumstances may have lead to a oil pump failure.
My was built in OCT 2017 / 18 MY and has 2900 miles on it. No failure yet
JRS is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 10:26 AM   #11
Boost or bust
 
Drives: 2018 ZL1 M6
Join Date: Dec 2017
Location: CA
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by ZedLOne View Post
Question for you guys whose pumps failed. Had you had an oil change yet? If so,what mileage? My car also has a Oct build date and I currently have 1465 miles. Going to get oil change tomorrow. Just curious. Thanks.
Seems everyone with failed oil pumps are from build dates from July -October 2017 from what I see thus far. Mine failed at about 2,500 miles, build date Oct 17. First oil change by dealer was at just under 500 miles, second was at about 2,000 miles. If anyone works for GM, a supplier or has any way to help us figure out if it was isolated to a bad batch, but now fixed we’d all love to know. I’m having a hard time having trust with the new pump just installed. Unless I know the design was revised.
Boost or bust is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 10:27 AM   #12
carbonguy
 
Drives: 2018 ZL1
Join Date: Jun 2018
Location: Virginia
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by ZedLOne View Post
Question for you guys whose pumps failed. Had you had an oil change yet? If so,what mileage? My car also has a Oct build date and I currently have 1465 miles. Going to get oil change tomorrow. Just curious. Thanks.
No oil change. Planned to change at 2500; almost made it. Dealer totally unconcerned with mileage w/o oil change. Everything covered by warranty including tow back to dealer.

IMHO, not changing oil had zero impact on oil pump failure.
carbonguy is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 10:46 AM   #13
collinms
 
Drives: 2017 ZL1 A10 Summit White
Join Date: Apr 2018
Location: Cumming, Georgia
Posts: 500
So we have not seen a failure on a 2017 model car?
collinms is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2018, 02:25 PM   #14
Boosted4life
 
Drives: 2018 ZL1 A10
Join Date: May 2017
Location: Wyoming
Posts: 106
I work for a GM dealer and there no confirmation from GM yet that there is any issues with a bad batch of oil pump so far.
Boosted4life is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.