Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Technical Camaro Topics > Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions


Gen5DIY


Post Reply
 
Thread Tools
Old 04-28-2018, 07:02 AM   #99
red_johnny
 
red_johnny's Avatar
 
Drives: 2016 Gray 2SS M6
Join Date: Jun 2012
Location: FT Riley, KS
Posts: 674
Just ordered what the OP stated to use. Going to see if I can make this work. Got the 25 pack of resistors so if I do have to add more I will have them available.
red_johnny is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 08:07 PM   #100
NerdChop
 
NerdChop's Avatar
 
Drives: 2018 Chevrolet Camaro LS
Join Date: Jan 2019
Location: Orlando, FL
Posts: 10
My backup camera stays on all of the time after this mod.

I am using these lights and these resistors.

https://www.amazon.com/JDM-ASTAR-Ext...7H2HHAWGS7SAZ8

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0185...mob_b_pd_title

I put 1 resistor on each LED for a total of 2 resistors. My reverse led lights only come on in reverse. They do not light dimly at all when im not in reverse. However my backup camera is always on my infotainment screen. How do i fix this?
NerdChop is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 04:31 AM   #101
ecko04

 
Drives: Too many to list
Join Date: Dec 2011
Location: East Coast Runner
Posts: 876
Quote:
Originally Posted by NerdChop View Post
My backup camera stays on all of the time after this mod.

I am using these lights and these resistors.

https://www.amazon.com/JDM-ASTAR-Ext...7H2HHAWGS7SAZ8

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0185...mob_b_pd_title

I put 1 resistor on each LED for a total of 2 resistors. My reverse led lights only come on in reverse. They do not light dimly at all when im not in reverse. However my backup camera is always on my infotainment screen. How do i fix this?

*

See the two posts immediately before yours.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ecko04 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 07:03 PM   #102
oOKhanhOo
 
Drives: 2018 SS 1LE
Join Date: Sep 2018
Location: Ohio
Posts: 98
LOL I just buy the Gen5diy reverse light harness. Only need to plug the harness in on one of the taillights.
oOKhanhOo is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2019, 11:23 PM   #103
aBee150
@NHTFALL
 
aBee150's Avatar
 
Drives: 2018 Camaro 1SS 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: Los Angeles California
Posts: 16
So I did this and now my reverse lights don't turn on at all (even with the original halogen). I checked the fuse and it's fine. Anyone experience this or have a fix?

*Update*
If this happens to anyone, check Fuse 21 in the engine fuse box. Your interior lights won't work either. I probably shorted the system, you live and learn haha
__________________

Last edited by aBee150; 04-18-2019 at 11:54 PM.
aBee150 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2019, 12:17 AM   #104
17rsvert
 
17rsvert's Avatar
 
Drives: 2017 HBM 2LT RS Convertible V6 A8
Join Date: Jan 2018
Location: NJ
Posts: 303
I haven't proven it yet, but I believe that adding the led reverse bulbs and resistors was the cause of my battery going dead after a few weeks of non use. I switched back to the OEM bulbs and have has no problem since.

Anyone else have that issue after changing to led?
17rsvert is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 10:07 PM   #105
viurniel
@viurniel
 
viurniel's Avatar
 
Drives: 19 ZLE A10, 15 2SS, 90 300ZXTT
Join Date: May 2016
Location: Miami
Posts: 256
I just did this with a different set of 8K bulbs I got from eBay. I began by soldering a 2.2 kOhm resistor on each bulb as recommended by OP, but experienced some of the issues reported by folks here (bulbs stayed on dimly, and reverse camera always on). I changed the resistor on one bulb to a 1 kOhm resistor and the rear back up camera issue was gone, but still had dimming on one bulb and flickering on the other. Then I added a 100 Ohm resistor in parallel to the 1 kOhm resistor and all issues were solved!

One thing to keep in mind when you do this is that the resistance of an led bulb is not linear, and that is why we don't have a simple straight out formula that applies to all bulbs. You will need to play a bit with your resistors, unless you purchase exactly what the OP purchased.

Also while you're at it, change the license plate bulbs - you don't need any resistors or gadgets for those to work - just plug and play.

And yes, the original bulb (on the right) is turned-on in the picture attached. Initially, I thought I would not like the 8K lights, but I actually like the blueish/red combo - superman action in the back.
Attached Images
    
viurniel is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 10:25 PM   #106
cellsafemode


 
cellsafemode's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro 1LT
Join Date: Jan 2016
Location: California
Posts: 2,762
You could skip to just using a low ohm high watt resistor. It only becomes a guess and check issue when you are looking for the upper limit to avoid wasting power.
cellsafemode is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 08:37 AM   #107
viurniel
@viurniel
 
viurniel's Avatar
 
Drives: 19 ZLE A10, 15 2SS, 90 300ZXTT
Join Date: May 2016
Location: Miami
Posts: 256
Quote:
Originally Posted by cellsafemode View Post
You could skip to just using a low ohm high watt resistor. It only becomes a guess and check issue when you are looking for the upper limit to avoid wasting power.
Yes that is correct and I suggest most folks should do as you state and be done with it; however, I was going for perfection or my idea of it.
viurniel is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 04:05 PM   #108
17rsvert
 
17rsvert's Avatar
 
Drives: 2017 HBM 2LT RS Convertible V6 A8
Join Date: Jan 2018
Location: NJ
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by cellsafemode View Post
You could skip to just using a low ohm high watt resistor. It only becomes a guess and check issue when you are looking for the upper limit to avoid wasting power.
The problem with low ohm, high amp resistors is potential parasitic drain. If the voltage from the solid state computer output is always on, causing the glow, a low resistor will draw more amps than a high one. I removed my reverse LEDs and went back to stock bulbs. No more dead battery from sitting. Not a problem for a daily driver, but no good for those of us who let the car sit unused in crappy weather and road salt.
17rsvert is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 02:31 AM   #109
scottcolem
 
Drives: 2019 ZL1
Join Date: Nov 2009
Location: Lake in the Hills, IL
Posts: 230
I just ordered a package of the JDM ASTAR Extremely Bright 5730 SMD 194 168 175 2825 W5W T10 license plate bulbs. I will have 4 sets extra for anyone who wants them PM me your address and ill get them out to you
scottcolem is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2019, 09:55 PM   #110
Desertvet91
 
Drives: Chevrolet Camaro ss
Join Date: May 2019
Location: Riverside Ca
Posts: 3
I used what was stated in the posts, when off there is a constant flow from the LED bulbs...any ideas??
Desertvet91 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2019, 12:06 PM   #111
KLG
 
KLG's Avatar
 
Drives: 2016 2SS Convertible
Join Date: Oct 2017
Location: Las Vegas
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by Desertvet91 View Post
I used what was stated in the posts, when off there is a constant flow from the LED bulbs...any ideas??
You mean constant GLOW not constant FLOW?
__________________
2016 2SS Convertible; SIM; Black & Ceramic White interior; M6; NPP; DD LED side marker lamps & back-up lamps; LED trunk lamps, license plate lamps & front T/S lamps; 3rd brake light pulser; Skip-shift eliminator; Borla s-type axle back exhaust; Weather-Tech front floor mats, trunk mat & rear license plate frame/cover; GM fuel door (black); ZL1addons front & rear rock guards; fender badges removed; front & rear SS badges removed; JLT CAI & tune; transmission switched to RP Synchromax; GMPP SG3 Sport Suspension; Dimple Blackhole magnets on the oil filter and Dimple magnetic oil drain plug.
KLG is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2019, 01:21 PM   #112
tjward5489
 
Drives: Chevrolet Camaro
Join Date: Jul 2019
Location: FL
Posts: 5
I bought these for my 2019 and they are literally plug n play. No constant flow and the rear view camera shuts off when you leave reverse.

https://store.ijdmtoy.com/products/l...-20-001a-white
tjward5489 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.