Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > 2016+ Camaro: 6th Gen Camaro general forum


Emblempros


Post Reply
 
Thread Tools
Old 07-16-2019, 12:28 PM   #1
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
2019 LT1 White knuckle in the wind

Hey Guys,
Just got me a new 2019 Camaro LT1 V6 i have 2,000mil on it now, I have had it for about 6 weeks now. About a week after i got it,I was going home from work and drove in some windy weather and holy crap! it was blowing me allover the place,driving in the wind is nothing new, so the next morning i checked the air psi in all the tires and i made some adjustments so they are all at 32psi like it calls for. so next time in the wind man same thing, something dont seem right.
The car i got rid of had 210,000 miles on it and did not drive this bad.Its like when you have a bad balljoint are a bad set of tires, I did a brake test. letting go of the wheel and hit the brakes and it stops nice and straight. So i was seeing if anyone else is having this problem before i take it back to the dealer.
Thanks for your time and help.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 12:42 PM   #2
MackSteelPrivateEye

 
Drives: 6 on the Flo' Super Sport
Join Date: Jan 2011
Location: md
Posts: 1,907
Your car is broke. Mine is an SS and have been in wind storms and she was nice a steady. But V6 should be just as steady and track straight.
MackSteelPrivateEye is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 01:01 PM   #3
cskipgo
 
cskipgo's Avatar
 
Drives: 2019 2SS A10 Shadow Gray
Join Date: May 2014
Location: SoCal
Posts: 210
Sounds odd. I am in Southern California and driven in our Santa Ana winds with side gusts of 60mph winds without any problems. ??
cskipgo is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 01:06 PM   #4
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by MackSteelPrivateEye View Post
Your car is broke. Mine is an SS and have been in wind storms and she was nice a steady. But V6 should be just as steady and track straight.
I would think it would track straight ,It will go from one side of the lane to the other without me moving the wheel,It is just crazy what it will do in the wind.
Thanks for your reply.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 01:09 PM   #5
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by cskipgo View Post
Sounds odd. I am in Southern California and driven in our Santa Ana winds with side gusts of 60mph winds without any problems. ??
COOL, I get it moving around some but this is nuts.
I will set up an appointment to get it looked at.
Thank for your reply.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 06:46 PM   #6
dpevans
GR 2016RS
 
Drives: 2016 Garnet Red RS
Join Date: Mar 2016
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 684
Correct me if I am wrong but isn't the LT1 a V8 and 1LT a trim level. I have a 2LT with a V6 and I have no problems driving in high winds. I drive a panel van so when you say wind is an issue I cannot relate.
dpevans is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 07:43 PM   #7
redcoats1976


 
Drives: LT W/2LT,blue metallic
Join Date: Jul 2016
Location: central florida
Posts: 3,469
my 2015 RS liked to wander a bit.had it aligned when i replaced the OEM tires and it tracks like an arrow now.perhaps your alignment is out just a little?with 2,000 miles on it id explain to the dealer whats going on and ask him to check the alignment for you.
redcoats1976 is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 08:34 PM   #8
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by dpevans View Post
Correct me if I am wrong but isn't the LT1 a V8 and 1LT a trim level. I have a 2LT with a V6 and I have no problems driving in high winds. I drive a panel van so when you say wind is an issue I cannot relate.
You are correct I missed typed, It is aĒ1LTĒ
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 08:36 PM   #9
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by redcoats1976 View Post
my 2015 RS liked to wander a bit.had it aligned when i replaced the OEM tires and it tracks like an arrow now.perhaps your alignment is out just a little?with 2,000 miles on it id explain to the dealer whats going on and ask him to check the alignment for you.
I will do that, thanks for the info and the reply.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2019, 11:38 PM   #10
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Well took my car into the dealer today and the service writer told me that itís normal and a common problems with the Camaro, because it donít drive in the grooves in the road because itís skinnier than the grooves in the road .I told him no I donít think thatís it and that I would like it put on the alignment rack . So he called me a couple hours later said the car is ready to go and there is absolutely nothing wrong with it, it is perfect .I told him I would like to get the alignment print out . I Showed up and talk to the service writer and We went to cashier and there was file she had with what looked like probably six pieces of paper in it, he dug through the paper and pulled out the alignment sheet and gave it to me and everything looks good . He told me he had a mechanic go through the whole car check all nuts and bolts checked the tires and everything was good. he said he had the mechanic drive another Camaro and mine drives just like it . So I took the car back to work witch is a 40mph road the car seemed the same as it did before at that speed. So heading home the wind was ripping again today and my car drove completely different like a new car . didnít dart all over the place the steering wheel is nice and firm, the car is solid now. I donít get it, they obviously did something to the car . The paper work I received donít state any of my complaints about the car, it only says ďa free alignmentĒ . I thought they posted the complaint on the receipt and what they found wrong ? Well the car is fixed now, so thatís a good thing. Thanks again to all that had some input.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2019, 05:49 AM   #11
mrgoodbytes
 
mrgoodbytes's Avatar
 
Drives: '18 2SS/EU (+Recaros) M6 Red Hot
Join Date: Nov 2018
Location: Sweden
Posts: 235
So they fixed it just by doing an alignment? Would have thought something was loose in the suspension.
mrgoodbytes is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 10:04 AM   #12
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by mrgoodbytes View Post
So they fixed it just by doing an alignment? Would have thought something was loose in the suspension.
They said they did "NOTHING" to the car. Something was done,it drives really good now. I just dont get why they wouldn't tell me?

Last edited by Fire260; 07-19-2019 at 10:46 AM.
Fire260 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 04:18 PM   #13
SmAC
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Aug 2016
Location: Ohio
Posts: 63
Because something was probably dangerously wrong with the car that they didn't want written down in a paper trail .........
SmAC is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 05:54 PM   #14
Fire260
 
Fire260's Avatar
 
Drives: 2019 Camaro LT1
Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by SmAC View Post
Because something was probably dangerously wrong with the car that they didn't want written down in a paper trail .........
That is what i was thinking.
This is a copy of my receipt, all it says is, "A FREE ALIGNMENT CHECK"
none of my complaints of the problem i was having are on it, dont know if thats normal are not.
Attached Images
 

Last edited by Fire260; 07-19-2019 at 06:20 PM.
Fire260 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.