Homepage Garage Wiki Register Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Bigwormgraphix


Post Reply
 
Thread Tools
Old 03-10-2020, 05:30 PM   #1
Efi69Cam
 
Drives: 2016 Camaro SS 2017 Yukon Denali
Join Date: Jan 2020
Location: Colorado
Posts: 82
Left rear side marker out

2016 2SS...All others work, running lights on tail lamps light up both sides. Replaced bulb, reseated connectors behind bumper, marker assembly works when connected to front.



Any thoughts?
Efi69Cam is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2020, 08:32 PM   #2
Mark114

 
Mark114's Avatar
 
Drives: 2016 2SS Convertible
Join Date: May 2012
Location: St. Louis, MO
Posts: 1,494
It sounds like a wire harness problem. Is this the OEM side marker bulb with OEM wheels and tires?
Mark114 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 04:36 PM   #3
Efi69Cam
 
Drives: 2016 Camaro SS 2017 Yukon Denali
Join Date: Jan 2020
Location: Colorado
Posts: 82
Car is unmodified. I checked the harness behind the wheel well liner, no visible damage.
Efi69Cam is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 05:33 PM   #4
arpad_m


 
arpad_m's Avatar
 
Drives: 2018 Camaro 2SS A8
Join Date: Jul 2017
Location: East Tennessee
Posts: 7,348
Quote:
Originally Posted by Efi69Cam View Post
Car is unmodified. I checked the harness behind the wheel well liner, no visible damage.
The wiring that goes to this bulb is part of the rear object sensor wire harness, see below. Check if rear cross traffic alert functionality works on the driver side (objects entering the sensor's range from the left), if not, it could be a fuse, otherwise I'd go through the rest of the harness with a voltmeter.
Attached Images
 
__________________
2018 Camaro 2SS — G7E MX0 NPP F55 IO6
735 rwhp | 665 rwtq

Magnuson TVS 2300 80mm pulley | Kooks 1 7/8" LT headers | JRE smooth idle terminator cam | LT4 FS & injectors | TSP forged pistons & rods
JMS PowerMAX | DSX flex fuel kit | Roto-Fab CAI | Soler 95mm LT5 TB | 1LE wheels | 1LE brakes | BMR rear cradle lockout | JRE custom tune

1100 - 1/30/18 | 2000 - 1/31/18
3000 - 2/06/18 TPW 2/26/18
3400 - 2/19/18 | 3800 - 2/26/18
4300 - 2/27/18 | 4B00 - 3/01/18
4200 - 3/05/18 | 4800 - 3/14/18
5000 - 3/16/18 | 6000 - 3/19/18
arpad_m is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 07:20 PM   #5
Efi69Cam
 
Drives: 2016 Camaro SS 2017 Yukon Denali
Join Date: Jan 2020
Location: Colorado
Posts: 82
No messages regarding the cross traffic, parking, or blind spot detection on the cluster, I know the blind spot detection worked last time I drove it.
Would you know if both rear markers are on the same circuit? On old cars they were tied into the rear parking lamp circuit, but with everything going through the BCM, i can only guess.
I did check the continuity from the lamp connector to the main connector, but your picture tells me I can trace it all the way to the trunk behind the trunk trim, as the body harness goes from that side through the body behind the wheel well before connects to the bumper harness.
Efi69Cam is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2020, 10:55 PM   #6
arpad_m


 
arpad_m's Avatar
 
Drives: 2018 Camaro 2SS A8
Join Date: Jul 2017
Location: East Tennessee
Posts: 7,348
Okay, I see. Below is the schematic for these lights, the driver side front and rear markers are on the same fuse (F18, BCM fuse #4), so I doubt that would be the issue if you can move the marker assy to the front and it works there.

If everything else on this harness is functional, (did you check that whenever you're in R and a car passes behind you from the left, the beep and the red warning symbol comes on?) then it has to be a wire or a faulty ground connection, hopefully you can trace it. Sorry, this is all the help I can give, I've never encountered this issue before.
Attached Images
 
__________________
2018 Camaro 2SS — G7E MX0 NPP F55 IO6
735 rwhp | 665 rwtq

Magnuson TVS 2300 80mm pulley | Kooks 1 7/8" LT headers | JRE smooth idle terminator cam | LT4 FS & injectors | TSP forged pistons & rods
JMS PowerMAX | DSX flex fuel kit | Roto-Fab CAI | Soler 95mm LT5 TB | 1LE wheels | 1LE brakes | BMR rear cradle lockout | JRE custom tune

1100 - 1/30/18 | 2000 - 1/31/18
3000 - 2/06/18 TPW 2/26/18
3400 - 2/19/18 | 3800 - 2/26/18
4300 - 2/27/18 | 4B00 - 3/01/18
4200 - 3/05/18 | 4800 - 3/14/18
5000 - 3/16/18 | 6000 - 3/19/18
arpad_m is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2020, 05:44 PM   #7
Efi69Cam
 
Drives: 2016 Camaro SS 2017 Yukon Denali
Join Date: Jan 2020
Location: Colorado
Posts: 82
Thanks for the diagram. It verifies the common connection of the lh running light and markers. Circuit 709 is functional except for the rear marker lamp branch so I can eliminate fuses and the bcm. Maybe a defect in J361? I’m thinking j is junction and is where the harness branches out.

Last edited by Efi69Cam; 03-12-2020 at 05:44 PM. Reason: Clarity
Efi69Cam is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 10:03 PM   #8
Efi69Cam
 
Drives: 2016 Camaro SS 2017 Yukon Denali
Join Date: Jan 2020
Location: Colorado
Posts: 82
Used a tone probe to find the break in the connector coming off the body harness, wire broke at the terminal.

Connectors are molex mx150. Terminal and connectors are available from Mouser.

GM wants $100 for the pigtail, terminals are .40 each from mouser.
Efi69Cam is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 10:47 PM   #9
arpad_m


 
arpad_m's Avatar
 
Drives: 2018 Camaro 2SS A8
Join Date: Jul 2017
Location: East Tennessee
Posts: 7,348
Quote:
Originally Posted by Efi69Cam View Post
Used a tone probe to find the break in the connector coming off the body harness, wire broke at the terminal.

Connectors are molex mx150. Terminal and connectors are available from Mouser.

GM wants $100 for the pigtail, terminals are .40 each from mouser.
Well, I'm not entirely sure I would choose the pigtail

Thanks for getting back to the thread with troubleshooting results.
__________________
2018 Camaro 2SS — G7E MX0 NPP F55 IO6
735 rwhp | 665 rwtq

Magnuson TVS 2300 80mm pulley | Kooks 1 7/8" LT headers | JRE smooth idle terminator cam | LT4 FS & injectors | TSP forged pistons & rods
JMS PowerMAX | DSX flex fuel kit | Roto-Fab CAI | Soler 95mm LT5 TB | 1LE wheels | 1LE brakes | BMR rear cradle lockout | JRE custom tune

1100 - 1/30/18 | 2000 - 1/31/18
3000 - 2/06/18 TPW 2/26/18
3400 - 2/19/18 | 3800 - 2/26/18
4300 - 2/27/18 | 4B00 - 3/01/18
4200 - 3/05/18 | 4800 - 3/14/18
5000 - 3/16/18 | 6000 - 3/19/18
arpad_m is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.