Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > ZL1 Discussions


Emblempros


Post Reply
 
Thread Tools
Old 10-31-2020, 12:28 PM   #1
Jerry300zx
 
Drives: 2018 Camaro ZL1
Join Date: Jan 2020
Location: New jersey
Posts: 17
Launch Control

What am I doing wrong?

I come to a stop. Put the car in track mode. Turn off traction control. Push the brake pedal down. Floor the throttle. Instead of going into launch, it starts doing a large burnout. Am I missing something?
Jerry300zx is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 01:19 PM   #2
LJS-ZLE
 
Drives: 2019 Camaro ZL1 1LE
Join Date: Apr 2019
Location: Needham, MA
Posts: 14
The PTM mode must be enabled so don't shut off traction control and it should work. Good luck.
LJS-ZLE is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 02:14 PM   #3
Evansa22
 
Drives: HBM ZLE
Join Date: Aug 2017
Location: Temecula, CA
Posts: 270
Quote:
Originally Posted by LJS-ZLE View Post
The PTM mode must be enabled so don't shut off traction control and it should work. Good luck.
Double tap traction control button, about 1-2 seconds between taps. Thing can be kinda finicky if pressed to quick. In track mode this enables the ptm ljs is talking about. In sport this enables competition mode which i think also permits use of launch control ( I think?)
Evansa22 is online now   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 02:27 PM   #4
mlee
CamaroFest.org
 
mlee's Avatar
 
Drives: 2019 Crush ZLE
Join Date: Oct 2008
Location: Conroe, TX
Posts: 36,434
Here's a quick video I did on Line Lock. Steps are the same for Launch control up until the 3 minute mark but that is really all you need to get it working.



I really need to do another video using launch control. It's actually pretty easy to use and will give consistent results.
__________________
mlee is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 03:58 PM   #5
Vigilante375
 
Drives: 2018 Camaro ZL1
Join Date: Aug 2018
Location: Georgia
Posts: 375
Quote:
Originally Posted by Jerry300zx View Post
What am I doing wrong?

I come to a stop. Put the car in track mode. Turn off traction control. Push the brake pedal down. Floor the throttle. Instead of going into launch, it starts doing a large burnout. Am I missing something?
What you need to do is to STOMP the gas pedal to the floor. That is how the car realizes that you are wanting to use launch control.

Also, go into the settings to setup the launch control. I keep mine around 1600 or 1700 RPMs with the slip target around 9%.

Someone did a test and found that not using launch control yields better, more consistent results.
Vigilante375 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 08:09 PM   #6
Crim
 
Crim's Avatar
 
Drives: 13 Camaro SS
Join Date: Oct 2012
Location: Texas
Posts: 247
Quote:
Originally Posted by Vigilante375 View Post
What you need to do is to STOMP the gas pedal to the floor. That is how the car realizes that you are wanting to use launch control.

Also, go into the settings to setup the launch control. I keep mine around 1600 or 1700 RPMs with the slip target around 9%.

Someone did a test and found that not using launch control yields better, more consistent results.
No need to stomp on anything... it works or it doesn't... stomp or not

Also, it's well known with practice turning everything off and not using LC will yield better results but definitely not more consistent results. It takes practice and best to start off using LC.
Crim is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 08:15 PM   #7
Vigilante375
 
Drives: 2018 Camaro ZL1
Join Date: Aug 2018
Location: Georgia
Posts: 375
Quote:
Originally Posted by Crim View Post
No need to stomp on anything... it works or it doesn't... stomp or not

Also, it's well known with practice turning everything off and not using LC will yield better results but definitely not more consistent results. It takes practice and best to start off using LC.
I have to stomp on mine or it starts to buck like a bronco and tries to do a burnout.

You do have to press fast and firmly so the car knows you're using launch control.
Vigilante375 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 08:27 PM   #8
Crim
 
Crim's Avatar
 
Drives: 13 Camaro SS
Join Date: Oct 2012
Location: Texas
Posts: 247
Quote:
Originally Posted by Vigilante375 View Post
I have to stomp on mine or it starts to buck like a bronco and tries to do a burnout.

You do have to press fast and firmly so the car knows you're using launch control.
definitely no need to be slow with it.
Crim is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2020, 09:47 PM   #9
JasonGofast
 
Drives: '19 ZL1
Join Date: Apr 2020
Location: TX
Posts: 213
Make sure your RPMS aren't too high and you're stepping on the brake to the point to where the bar is filled up. I have found on the stock good years the traction breaks if you hold the RPMS too high. Make sure to hold the brake as hard as you can.
JasonGofast is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.