Homepage Garage Wiki Register Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Transmissions


Phastek Performance


Post Reply
 
Thread Tools
Old 05-12-2022, 10:41 PM   #1
Contagion
 
Drives: 2019 Camaro ZL1
Join Date: May 2022
Location: Ohio
Posts: 1
Exclamation No Crank, Possible Clutch Position Switch?

The other day I went to start my car and it kept prompting me to push brake and clutch to start. I believe I narrowed it down to the CPS but was wondering if anyone else has seen this. I’ve tried disconnecting the battery, and various other key fob tricks. Maybe a relearn on the clutch? Any advice is greatly appreciated.
Contagion is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2022, 10:21 AM   #2
ctrlz


 
Drives: 2017 2SS, 50th pkg, M6, MRC, NPP
Join Date: Jan 2016
Location: Ocean City, NJ
Posts: 3,240
Quote:
Originally Posted by Contagion View Post
The other day I went to start my car and it kept prompting me to push brake and clutch to start.
Both brake and clutch?
That seems weird. Maybe that's how it works when parking brake is not set. I always have mine set.
Agree, if this persists, sounds like a pedal position sensor problem on one of the pedals.
ctrlz is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2024, 06:54 AM   #3
Donjazz
 
Drives: 2022 LT1 Riverside Blue
Join Date: Sep 2011
Location: Louisiana
Posts: 4
Did you figure out what was causing it not to start?
Donjazz is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.