Homepage Garage Wiki Register Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Marketplace > Members Classifieds > Forced Induction


AWE Tuning


Post Reply
 
Thread Tools
Old 11-15-2021, 04:08 PM   #1
Cool SS
 
Drives: Black 2017 Camaro 2SS
Join Date: Apr 2014
Location: Southern California
Posts: 54
4th Whipple failure in 8 months.

It happened again. Watch the vid. The previous failures happened 2-3 months after install/repair. I was waiting to get out of this window of time to do an update. The last failure took place July 27th. Just when I thought I made it and was planning to bring good news, boom, broke again! The failure point is different this time but what difference does it make, its four breaks in 8 months. Unacceptable!!

I did everything Whipple asked of me last time. The shop and technician they recommended is 120 miles away from me. It cost me $1k to tow the car back and forth last time because all my AAA tows had been used up on the previous failures. Whipple would only cover the repairs not the tow. Whipple did come through and get the car repaired last time. I hope they do again. But do I need any more evidence that this unit is a lemon?



Vid of most recent failure:


Thread of previous failure:
https://www.camaro6.com/forums/showthread.php?t=595452























Cool SS is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2021, 06:30 PM   #2
2004YZFR1
 
Drives: 2020 Chevrolet Camaro Coupe 2SS 1LE
Join Date: Feb 2020
Location: Nevada
Posts: 217
Man that really sucks, you’ve gone through a lot with them. And spent good money on the system. They should be replacing that whole set up way before this. Good luck and keep us posted on your results.
2004YZFR1 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2021, 07:47 PM   #3
arpad_m


 
arpad_m's Avatar
 
Drives: 2018 Camaro 2SS A8
Join Date: Jul 2017
Location: East Tennessee
Posts: 7,628
Don't even know what to say... I read and watched your whole previous story in the summer, and honestly, while there is no official "lemon law" for superchargers, I'd probably demand a full refund, then get a Maggie 2650 at this point. This component failure rate (it's the upper pulley, isn't it) is unacceptable.
__________________
2018 Camaro 2SS — G7E MX0 NPP F55 IO6
735 rwhp | 665 rwtq

Magnuson TVS 2300 80mm pulley | Kooks 1 7/8" LT headers | JRE smooth idle terminator cam | LT4 FS & injectors | TSP forged pistons & rods
JMS PowerMAX | DSX flex fuel kit | Roto-Fab CAI | Soler 95mm LT5 TB | 1LE wheels | 1LE brakes | BMR rear cradle lockout | JRE custom tune

1100 - 1/30/18 | 2000 - 1/31/18
3000 - 2/06/18 TPW 2/26/18
3400 - 2/19/18 | 3800 - 2/26/18
4300 - 2/27/18 | 4B00 - 3/01/18
4200 - 3/05/18 | 4800 - 3/14/18
5000 - 3/16/18 | 6000 - 3/19/18
arpad_m is online now   Reply With Quote
Old 11-16-2021, 01:41 AM   #4
Cool SS
 
Drives: Black 2017 Camaro 2SS
Join Date: Apr 2014
Location: Southern California
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by arpad_m View Post
Don't even know what to say... I read and watched your whole previous story in the summer, and honestly, while there is no official "lemon law" for superchargers, I'd probably demand a full refund, then get a Maggie 2650 at this point. This component failure rate (it's the upper pulley, isn't it) is unacceptable.
This time it's the upper pulley. The previous three times it was the tensioner pulley.

I contacted Whipple about this before I posted here. Still haven't heard back from them. Last incident I demanded a full refund or that they take this unit in its entirety and replace all the parts with new. They refused both and said I'm having a belt issue and not a supercharger issue. I wonder if they'd consider this a supercharger issue??? I contend that I was having belt issues because there was a supercharger issue. Perhaps the upper pulley was out of spec and failing all along and that is what kept causing the tensioner pulley to fail and the belt to snap? Who knows.
Cool SS is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2021, 01:42 AM   #5
Cool SS
 
Drives: Black 2017 Camaro 2SS
Join Date: Apr 2014
Location: Southern California
Posts: 54
Moderators, I just realized I placed this in the Forced Induction Classifieds and not the regular Forced Induction forum. Please move this thread to its proper place.
Cool SS is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2021, 01:36 PM   #6
AZIROC
 
Drives: '86 IROC-Z '18 ZL1
Join Date: Jul 2019
Location: Arizona
Posts: 474
Honestly, at this point, id try to reach an agreement with Whipple and part ways. You probably won't get the cost of towing back. But since they recommended the shop and what not, od atleast go for the entire bill,, and you sending that unit back to them. Then going with a different brand. It sucks, but after 4 tries, id personally have ZERO confidence in the product.
AZIROC is online now   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.