Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


AWE Tuning


Post Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-2019, 03:50 PM   #29
Jason18ZL1LE
 
Drives: 2018 ZL1 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: SoCal
Posts: 53
Finally got this resolved as of today. The new rear end didnt stop the issue of my left turn fuel pump voltage drop issue, but it did obviously fixed the whining issue. Fun fact, the preload was way out of spec because the main pinion nut loosened itself a good half turn! Brand new rear end is being broken in as we speak. About 500miles on it already but will take it easy to 1000 then swap fluid.

As for the issue regarding my engine codes and loss of power on hard left turns... my builder was working on a ZL1 1LE and installed 2" ARH headers (Mine are 1 7/8) and he noticed it was actually making contact with the main harness under the coolant tank... so he asked me to bring the car back and sure enough, we lifted up the tank, pulled the harness up and found the melted wires.

GM decided to run this harness NEXT to the frame rail rather than on top of it even though there plenty of room to run it away from the exhaust. The ARH headers and they way they are designed put the front pipe over the top of the rest and right on this harness. He said he hasnt seen this issue with Kooks or SW. Either way, we pulled back the insulation, fixed the wires effected and rewrapped and reloaced the harness and my issues are gone! Whew...

Moral of the story... if you have a ZL1 with ARH headers, you might want to check this!
Attached Images
    
Jason18ZL1LE is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 05:09 PM   #30
Eldi Z
 
Drives: 16' Seat LeonFR 1.8T 17' SS_1LE_GBA
Join Date: Mar 2017
Location: TLV
Posts: 478
I have been following your issues and glad that you finally managed to find the culprit.

Can you elaborate on the whining issue?
I seem to notice a very subtle whine from the rear end as well.
Seems to stop when I press the clutch and comes back when I engage the clutch again. It is especially noticeable when turning very slow speed.
It does not happen all the time, only once in a while and this is the disturbing fact - I cant find the reason.....
Eldi Z is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 05:46 PM   #31
Shawnqa800720
 
Drives: 2018 1SS
Join Date: Dec 2018
Location: MA
Posts: 176
Do you have headers... Did you see this thread?

https://www.camaro6.com/forums/showthread.php?t=547953
__________________
2018 Red Hot 1SS, GM lowering kit & 1LE Sway bar kit, GM CAI w/tune, soon to come Pray ported TB and IM
Shawnqa800720 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 06:03 PM   #32
Jason18ZL1LE
 
Drives: 2018 ZL1 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: SoCal
Posts: 53
Iím the author of both threads...
Jason18ZL1LE is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 06:05 PM   #33
Jason18ZL1LE
 
Drives: 2018 ZL1 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: SoCal
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by Eldi Z View Post
I have been following your issues and glad that you finally managed to find the culprit.

Can you elaborate on the whining issue?
I seem to notice a very subtle whine from the rear end as well.
Seems to stop when I press the clutch and comes back when I engage the clutch again. It is especially noticeable when turning very slow speed.
It does not happen all the time, only once in a while and this is the disturbing fact - I cant find the reason.....
Are you saying that when you engage the clutch and let the engine slow the car that you hear the whining? Usually clutching in and letting the car slow naturally would reduce my whine. Mine never made noise when turning though. My entire pinion was rattling around due to the loose nut. There is actually a TSB for the groaning when turning of yours is doing that.

The good news is that GM warranty replaced my differential. If yours has an issue hopefully they would take a look at yours as well.
Jason18ZL1LE is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 06:32 PM   #34
Shawnqa800720
 
Drives: 2018 1SS
Join Date: Dec 2018
Location: MA
Posts: 176
Quote:
Originally Posted by Jason18ZL1LE View Post
Iím the author of both threads...
HAHAHAHAHAHA - my wife often say I'm not very observant. Here I was all proud I recognized a common thread
__________________
2018 Red Hot 1SS, GM lowering kit & 1LE Sway bar kit, GM CAI w/tune, soon to come Pray ported TB and IM
Shawnqa800720 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 10:55 PM   #35
Jason18ZL1LE
 
Drives: 2018 ZL1 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: SoCal
Posts: 53
My builder just checked a 2017 CTSV he is working on and it actually has a heat shield/wrap on that same harness. GM clearly missed the memo on that one. I feel it should have been wrapped on all the cars. Anyone with stock manifolds mind taking a pic to see what the clearance is?
Jason18ZL1LE is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2019, 03:57 PM   #36
CHILIBEANZ
 
Drives: ZL1 1LE
Join Date: May 2018
Location: Florida
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by kwav8r View Post
We need a damn 'sticky' or section dedicated to TSBs and Recalls....


This
CHILIBEANZ is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2019, 04:12 PM   #37
Jason18ZL1LE
 
Drives: 2018 ZL1 1LE
Join Date: Apr 2018
Location: SoCal
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by CHILIBEANZ View Post
This
Except that wouldnít of helped in this case. If you read what the results were it had nothing to do with any TSB or Recall
Jason18ZL1LE is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.