Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Technical Camaro Topics > Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions


BeckyD @ James Martin Chevy


Post Reply
 
Thread Tools
Old 02-05-2020, 03:34 PM   #43
Dixie ZL1
NOXQCES ZL1
 
Drives: 2017 Camaro ZL1
Join Date: Mar 2019
Location: Huntsville AL
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by scantone View Post
Might try throwing one in my Zle, has a 32% cam..........guess it can't hurt. This with a JMS might be the ticket!
That’s the ticket.... try increasing pump voltage to 15.5V in the tune before buying a BAP, you might not need it.
Dixie ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 06:22 PM   #44
parbreak
 
Drives: 2017 50th Camaro SS
Join Date: Jul 2016
Location: Maryland
Posts: 412
Quote:
Originally Posted by travislambert View Post
I've been told by a reputable tuner that the LPE DI pump isn't a worthwhile upgrade. I'd probably consider a cam with a different fuel lobe first.

Are you absolutely certain the low-side is keeping up? I'd be suspicious of a slight low-side pressure dip starving the high-side.

I was told by a Ligenfelter rep that the pump is not a worthwhile upgrade unless you have the proper cam lobe. I was ready to put down $1700 and he actually talked me out of it when I told him I had a stock cam.
__________________
50th Anniversary Edition |Borla Atak and 60606 mid pipes| Kooks 1 7/8" | ProCharger Stage II |305/45/17 DRs | Circle D 3500 stall | LT4 fueling | Custom made Lowside Aux Pump | Alky Control Meth | DSX E85
parbreak is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 06:52 PM   #45
Dixie ZL1
NOXQCES ZL1
 
Drives: 2017 Camaro ZL1
Join Date: Mar 2019
Location: Huntsville AL
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by RHight View Post
DixieZL I dialed the BAP back to low setting 18 volts and installed new 40 amp mainline fuse to BAP and "viola" she fired up and ran like a top. haven't put her on the road yet, but all is good if were at least running. on my install I used the entire supply hose which made a pretty good loop so im hopeful that's going to work. I will look forward to your pics thanks for any and all input. always gets the mind reeling with ideas.
BTW - the DW400 pulls 28.1A at 20V, which is why it popped the FPCM fuse. However it flows 602 LPH at 20V, which is extremely impressive.

At 18V and 70 PSU it flows 531 LPH, which is also extremely impressive.
Dixie ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 08:46 PM   #46
RHight
 
Drives: 2014 chevy SS
Join Date: Feb 2020
Location: TX
Posts: 5
setback

noticed after sitting took forever to fire off (like no check valve although internal documentation lists it as new style with CV) drivability is suffering at 3/4 to WOT and hitting boost it hiccups and stalls till roll out of it and it settles down. immediately when it hiccups it trips DTC PO69E for FSCM. slow roll on throttle it pulls good put when you get about 3/4 in it starts to hesitate and trips MIL. hard throttle like I stated severe hiccup and stall. I contemplating either pulling pump and sending back to DW or just go with inline CV for 4.99$
saw them here on the forum. but I need to know why the hiccup. my tuner states remove BAP before retune for E85. but im wondering is this all in the tube with this pump or is this pump bad from the get.
RHight is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 09:37 PM   #47
Dixie ZL1
NOXQCES ZL1
 
Drives: 2017 Camaro ZL1
Join Date: Mar 2019
Location: Huntsville AL
Posts: 266
Quote:
Originally Posted by RHight View Post
noticed after sitting took forever to fire off (like no check valve although internal documentation lists it as new style with CV) drivability is suffering at 3/4 to WOT and hitting boost it hiccups and stalls till roll out of it and it settles down. immediately when it hiccups it trips DTC PO69E for FSCM. slow roll on throttle it pulls good put when you get about 3/4 in it starts to hesitate and trips MIL. hard throttle like I stated severe hiccup and stall. I contemplating either pulling pump and sending back to DW or just go with inline CV for 4.99$
saw them here on the forum. but I need to know why the hiccup. my tuner states remove BAP before retune for E85. but im wondering is this all in the tube with this pump or is this pump bad from the get.
I’d remove the BAP for a baseline.
Dixie ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2020, 01:05 AM   #48
Dixie ZL1
NOXQCES ZL1
 
Drives: 2017 Camaro ZL1
Join Date: Mar 2019
Location: Huntsville AL
Posts: 266
Photos of the revised configuration with the longer hose and new routing.

The pump in the photo is an extra and is for sale. $350 plus shipping.
Attached Images
    
Dixie ZL1 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 11:18 PM   #49
Dixie ZL1
NOXQCES ZL1
 
Drives: 2017 Camaro ZL1
Join Date: Mar 2019
Location: Huntsville AL
Posts: 266
Selling this pump and flex fuel sensor if anyone is interested.
Dixie ZL1 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.