Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Transmissions


Bigwormgraphix


Post Reply
 
Thread Tools
Old 01-24-2021, 12:07 AM   #1
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Shift to park message

my car will not read park , but will read reverse, nuetral and drive ? has anyone else run into this problem ?
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2021, 03:20 PM   #2
Aviadtz
 
Drives: 2017 Camaro 2SS 50th
Join Date: Jul 2017
Location: Florida
Posts: 65
Could be bad ground somewhere, I would look for any loose connections.
Might also try to disconnect the battery for around 10mins and then reconnect and see if it works.
Aviadtz is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2021, 09:49 AM   #3
KingLT1


 
KingLT1's Avatar
 
Drives: 2016 1SS NFG A8
Join Date: Aug 2017
Location: 46804
Posts: 4,175
http://letmegooglethat.com/?q=shift+...+gen+Camaro+A8
__________________
2016 NGM 1SS A8
Options-[2SS Leather/NPP]
Perf. mods-[Whipple 2.9/LT4-LPE-JMS Fueling/LT5 TB/Rotofab Big Gulp/Flex Fuel/CA ORP/FM NPP Axle back]
KingLT1 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2021, 01:21 PM   #4
Umbriel

 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Sep 2018
Location: Bartlett, TN
Posts: 982
If it is reading other spots just not park I would lean towards the switch in the shifter, it is a known issue.
Umbriel is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2021, 05:57 PM   #5
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Umbriel View Post
If it is reading other spots just not park I would lean towards the switch in the shifter, it is a known issue.
i bought a new shifter and it still says the same thing man
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2021, 06:06 PM   #6
Umbriel

 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Sep 2018
Location: Bartlett, TN
Posts: 982
Quote:
Originally Posted by Josedlc98 View Post
i bought a new shifter and it still says the same thing man
Mine issue was a lose ground on the back of the driver's side head but we checked the linkage first, then replaced the shifter, then the fuse block on top of the battery and then the TCM. At that point we had to take to the dealer and they charged me almost $800 in labor to find the issue which just ended up being a lose ground om the head. The shifter is a known issue in a lot of GM vehicles and if that isn't the issue you might have to do like I did and let the dealer run it down.

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Umbriel is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2021, 06:10 PM   #7
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Umbriel View Post
Mine issue was a lose ground on the back of the driver's side head but we checked the linkage first, then replaced the shifter, then the fuse block on top of the battery and then the TCM. At that point we had to take to the dealer and they charged me almost $800 in labor to find the issue which just ended up being a lose ground om the head. The shifter is a known issue in a lot of GM vehicles and if that isn't the issue you might have to do like I did and let the dealer run it down.

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Do you know the location of the ground on the driver side head ?
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2021, 10:20 PM   #8
Umbriel

 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Sep 2018
Location: Bartlett, TN
Posts: 982
Quote:
Originally Posted by Josedlc98 View Post
Do you know the location of the ground on the driver side head ?
No sorry the dealer fixed it and just said it was on the back of the driver's side head.

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Umbriel is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2021, 01:34 AM   #9
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Umbriel View Post
No sorry the dealer fixed it and just said it was on the back of the driver's side head.

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
i checked the driver side head ground and its tight man , idk wtf do
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2021, 06:49 AM   #10
dmcmahan60
 
dmcmahan60's Avatar
 
Drives: 2017 SS
Join Date: Jan 2018
Location: Arab, AL
Posts: 476
https://www.camaro6.com/forums/showthread.php?t=553306

Last edited by dmcmahan60; 02-04-2021 at 06:59 AM. Reason: Link does not work.
dmcmahan60 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2021, 09:29 PM   #11
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by dmcmahan60 View Post
that link doesnt bring up nothing
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2021, 11:02 PM   #12
Umbriel

 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Sep 2018
Location: Bartlett, TN
Posts: 982
Quote:
Originally Posted by Josedlc98 View Post
i checked the driver side head ground and its tight man , idk wtf do
Could be a lot of things causing it unfortunately, might just need the dealer to look at it like I ended up having to do.

Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Umbriel is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2021, 07:00 AM   #13
dmcmahan60
 
dmcmahan60's Avatar
 
Drives: 2017 SS
Join Date: Jan 2018
Location: Arab, AL
Posts: 476
Quote:
Originally Posted by Josedlc98 View Post
that link doesnt bring up nothing
Try again, I fixed it.
dmcmahan60 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2021, 05:00 PM   #14
Josedlc98
 
Drives: 6th gen camaro ss
Join Date: Oct 2018
Location: Colorado
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by dmcmahan60 View Post
Try again, I fixed it.
I wonder if its the neutral switch , but i took it to the dealer ship already
Josedlc98 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.