Homepage Garage Wiki Register Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > Regional Sections > International Regions > Europe (Continental)


Bigwormgraphix


Post Reply
 
Thread Tools
Old 04-14-2024, 01:36 PM   #1
lynyrd
 
lynyrd's Avatar
 
Drives: Camaro 2.0 LT 2018
Join Date: Nov 2021
Location: Belgium
Posts: 204
Send a message via Skype™ to lynyrd
My car no longer starts (Resolved)

Good morning,

My car having not been running for a while, I put the battery with the charger in for maintenance.
When I want to start it it tells me "put in park" it is in parking mode, it does not start and the meter needles go up and down as if the engine was running!
In addition, I have a warning "Stabilitrak" and "attention power steering drive carefully" I don't know what that means.
If you have an idea.
__________________

2018 Camaro 2.0 LT Turbo, Conversion to ethanol E85, K&N Typhoon filter, Front Bumper and rear diffuser ZL1/1LE, LED headlights

Last edited by lynyrd; 04-23-2024 at 05:23 AM. Reason: Resolved
lynyrd is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2024, 03:37 PM   #2
SS_Don

 
SS_Don's Avatar
 
Drives: '22 Camaro 2SS
Join Date: Dec 2021
Location: Long Island, NY
Posts: 1,054
Quote:
Originally Posted by lynyrd View Post
Good morning,

My car having not been running for a while, I put the battery with the charger in for maintenance.
When I want to start it it tells me "put in park" it is in parking mode, it does not start and the meter needles go up and down as if the engine was running!
In addition, I have a warning "Stabilitrak" and "attention power steering drive carefully" I don't know what that means.
If you have an idea.

Sounds like the battery isnít charged all the way or is t holding a charge. If it is the original battery it might be time for a replacement.

You could try disconnecting the battery for 10 minutes. Reconnect and try again.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
'22 2SS | Wild Cherry Tintcoat | Design Package 3 | NPP | MRC | A10 | NAV | Ceramic Coating | Full Frontal PPF | New Hood and Side Stripes | Michelin PS AS 4
Range AFM Disabler | Mishimoto Catch Can | Diode Dynamics side markers | Cold Air Inductions CAI | LLoyd Velourtex front/trunk mats with Camaro SS logo
ZL1addons Deluxe Rock Guards, Stealth Lift Pads, and Tow Hook | Escort MAXcam360c | Footwell Lighting | Banks gauges in ZZPerformance pillar pod | Paddle shifter extensions

SS_Don is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2024, 04:28 PM   #3
lynyrd
 
lynyrd's Avatar
 
Drives: Camaro 2.0 LT 2018
Join Date: Nov 2021
Location: Belgium
Posts: 204
Send a message via Skype™ to lynyrd
Quote:
Originally Posted by SS_Don View Post
Sounds like the battery isnít charged all the way or is t holding a charge. If it is the original battery it might be time for a replacement.
The battery has already been replaced.

Quote:
Originally Posted by SS_Don View Post
You could try disconnecting the battery for 10 minutes. Reconnect and try again.
I disconnected the battery, I'll see tomorrow if that changes anything
__________________

2018 Camaro 2.0 LT Turbo, Conversion to ethanol E85, K&N Typhoon filter, Front Bumper and rear diffuser ZL1/1LE, LED headlights
lynyrd is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2024, 07:51 PM   #4
Deacon Blues
 
Drives: 2024 Camaro 1SS M6
Join Date: Nov 2023
Location: Western NY
Posts: 171
One tip I was told on this forum was to put it in service mode before starting for the first time after reinstalling the battery. Full credit to @Gunkk. I had my car in the garage all winter with the battery removed. Last week I reinstalled the battery (had it on a trickle/float charger on my workbench) and followed his instructions to hold the start button with foot off brake/clutch. It went into service mode. Turned it off, then started the car as normal. No electrical gremlins.


My buddy who has a C7 Vette was dealing with stabilitrak issues and eventually tracked it down to a battery that wasn't holding a charge probably. New battery eliminated his issues. Lots of stuff in these newer cars is tied to the batteries.


Hope this helps! Worth a shot, anyway.
Deacon Blues is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2024, 09:42 PM   #5
SS_Don

 
SS_Don's Avatar
 
Drives: '22 Camaro 2SS
Join Date: Dec 2021
Location: Long Island, NY
Posts: 1,054
Quote:
Originally Posted by lynyrd View Post
The battery has already been replaced.
When? Doesnít mean it isnít bad.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
'22 2SS | Wild Cherry Tintcoat | Design Package 3 | NPP | MRC | A10 | NAV | Ceramic Coating | Full Frontal PPF | New Hood and Side Stripes | Michelin PS AS 4
Range AFM Disabler | Mishimoto Catch Can | Diode Dynamics side markers | Cold Air Inductions CAI | LLoyd Velourtex front/trunk mats with Camaro SS logo
ZL1addons Deluxe Rock Guards, Stealth Lift Pads, and Tow Hook | Escort MAXcam360c | Footwell Lighting | Banks gauges in ZZPerformance pillar pod | Paddle shifter extensions

SS_Don is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2024, 02:23 AM   #6
lynyrd
 
lynyrd's Avatar
 
Drives: Camaro 2.0 LT 2018
Join Date: Nov 2021
Location: Belgium
Posts: 204
Send a message via Skype™ to lynyrd
Quote:
Originally Posted by SS_Don View Post
When? Doesnít mean it isnít bad.

the battery was replaced 2 years ago
__________________

2018 Camaro 2.0 LT Turbo, Conversion to ethanol E85, K&N Typhoon filter, Front Bumper and rear diffuser ZL1/1LE, LED headlights
lynyrd is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2024, 05:45 AM   #7
lynyrd
 
lynyrd's Avatar
 
Drives: Camaro 2.0 LT 2018
Join Date: Nov 2021
Location: Belgium
Posts: 204
Send a message via Skype™ to lynyrd
Quote:
Originally Posted by SS_Don View Post
Looks like the battery is not fully charged or not holding a charge. If it is the original battery, it may be time to replace it.
The battery was changed two years ago
Quote:
Originally Posted by SS_Don View Post
You can try disconnecting the battery for 10 minutes. Log back in and try again.
I unplugged it, charged it overnight, it didn't change anything.
She recognizes the keys.
I have warnings:
Photo 1: you are the number 1 driver
Photo 2: necessary action, switch to parking mode (I'm already there)
Photo 3: Stabilitrak service (I don't drive)
You were right, it's the battery that isn't holding a charge. Thanks for your help !
Attached Images
   
__________________

2018 Camaro 2.0 LT Turbo, Conversion to ethanol E85, K&N Typhoon filter, Front Bumper and rear diffuser ZL1/1LE, LED headlights

Last edited by lynyrd; 04-23-2024 at 05:19 AM.
lynyrd is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.