Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 LT1 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons


AWE Tuning


Post Reply
 
Thread Tools
Old 05-01-2016, 01:11 PM   #1
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
deleted secondary cats, now engine light is on?

hey guys i deleted the second cats this weekend, was good for two days then the engine light came on. took it to autozone to scan the codes but couldnt pull anything up. i was under the impression that deleting the second cats would not throw the engine light. whats going on?



Thanks, Chaz
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 01:20 PM   #2
Tuned Camaro
 
Tuned Camaro's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Apr 2016
Location: Clayton, NC
Posts: 58
Without codes it's impossible to determine what is going on.
Tuned Camaro is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 01:37 PM   #3
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
i understand that, but the autozone couldnt pull it up. should i try advance or something? there shouldnt be any code associated with a secondary cat delete though right?
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 01:39 PM   #4
Glen e
Retired from Car mfrs....
 
Glen e's Avatar
 
Drives: 2LT RS/HR-V
Join Date: May 2013
Location: /Fort Lauderdale
Posts: 10,049
See my answer in the other place you posted this duplicate post…
Glen e is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 01:42 PM   #5
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
ya i just pm'd him thanks, figure id start a different thread though for this issue.
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 01:43 PM   #6
Tuned Camaro
 
Tuned Camaro's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Apr 2016
Location: Clayton, NC
Posts: 58
Can't hurt to try a different scan tool
Tuned Camaro is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 02:44 PM   #7
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
ya im gonna try advance or oreiley's so forth.
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 03:30 PM   #8
Ian SS

 
Ian SS's Avatar
 
Drives: 2016 1SS, 2017 JKU Wrangler
Join Date: Mar 2016
Location: San Diego
Posts: 876
Mine have been gone for 2 weeks and have had no issues.
__________________
SLO 1SS - sold
1SS MRC NPP 6MT

2018 Ram Rebel 4x4 5.7
Ian SS is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 04:28 PM   #9
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
weird, starting to think its another issue that just so happened to pop up after the cat delete. could it possibly be crappy welds and fresh air is getting sucked in where the pipes were welded and throwing off the o2s?
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 04:57 PM   #10
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
throws a p2099 code, dealer cleared the code, came back the next day, looks like i will have to put the cats back on.. :(
chaacole is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 05:06 PM   #11
Tuned Camaro
 
Tuned Camaro's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro SS
Join Date: Apr 2016
Location: Clayton, NC
Posts: 58
P2099 - Post Catalyst Fuel Trim System High Limit Bank 2 (from HP Tuners editor)

This indicates to me you either have a damaged O2 sensor (post primary cat) or there is a leak at one of the new welds on the passenger side.

The cats being removed by themselves would not cause this.

If you don't have access to a scan tool call and see if a local performance shop would hook up their tool and monitor the rear passenger O2 for you to see how it compares to the rear driver side.
Tuned Camaro is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 05:24 PM   #12
Tr6
The Dogfather
 
Drives: #1 off the line for a customer. '16
Join Date: Oct 2015
Location: Andover, KS
Posts: 2,621
Quote:
Originally Posted by Tuned Camaro View Post
P2099 - Post Catalyst Fuel Trim System High Limit Bank 2 (from HP Tuners editor)

This indicates to me you either have a damaged O2 sensor (post primary cat) or there is a leak at one of the new welds on the passenger side.

The cats being removed by themselves would not cause this.

If you don't have access to a scan tool call and see if a local performance shop would hook up their tool and monitor the rear passenger O2 for you to see how it compares to the rear driver side.
+1 for info!

Yeah, my bet is that they couldn't weld the top part when they replaced the cats and there is a leak. I am at 54xx miles now about 4500 miles after my cats got cut out and no CELs.
__________________
2SS, Garnet Red with Adrenalin red, NPP, MRC M6 coupe
#33 off the line #1 order for Customer.
Build thread HERE!
Story of my delivery HERE!
Tr6 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 05:31 PM   #13
Glen e
Retired from Car mfrs....
 
Glen e's Avatar
 
Drives: 2LT RS/HR-V
Join Date: May 2013
Location: /Fort Lauderdale
Posts: 10,049
Interesting, when i was watching the guy do my 2nd cat delete, he started to weld and I asked him how he got the weld up top to be sealed, and he showed me how his weld tool was flexible. he did say it was very important to make sure that all these welds were 100 pct sealed…

Going on 1000 miles after cat delete, no CELs...
Glen e is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 09:13 PM   #14
chaacole
 
Drives: 2016 Camaro 1ss
Join Date: Apr 2016
Location: Memphis
Posts: 47
ya thats what im thinking too, the guy that welded it for me did not have a flexible tip to reach the top spots, he said he was having difficutly getting to the top. so it is probably leaking and sucking in fresh air. i still have the cats, im going to take it another shop and see if they can do a better job sealing it. he also used 2.5 instead of 2.75. 2.5 was the biggest he had. is there a good scan tool i can get? mainly to just clear the code off after the new welds are done? not worrying about tuning it cause it will void the warranty. just something to wipe the computer code.

thanks
chaacole is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.