Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > ZL1 Discussions


Bigwormgraphix


Post Reply
 
Thread Tools
Old 07-20-2019, 11:37 AM   #1
BoostinFD
 
BoostinFD's Avatar
 
Drives: GT350R
Join Date: Dec 2018
Location: Earth
Posts: 21
P0171 and 174 after RotoFab intake install.

Hey guys, I installed a rotoFab dry intake system... got the above codes after 20 mile drive. Worse thing is, I can’t erase them on my 19 1LE. Checked all the clamps... no leaks. Is this a norm? I’d hate to drive with the CEL. It would bug me. Any ideas?

Thanks!
__________________
2016 M4GTS
2018 Raptor
2013 Audi RS5
Some others I had/have:
2010 Audi R8 v10
2002, 2004, 2009, 2013 BMW M3
2015 BMW M4
2004 Cobra Terminator
2002 Saleen Extreme
1994 Rx7
1988 Rx7
BoostinFD is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:03 PM   #2
PROMETHEUS
 
Drives: 2019 ZL-1, Shadow Gray
Join Date: Jan 2019
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 488
Take it to Advance Auto, they will tell you what the codes are and might clear them for you as well.
PROMETHEUS is online now   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:09 PM   #3
Boo
 
Drives: 2017 ZL1 A10 Nightfall Grey
Join Date: Nov 2017
Location: Tampa
Posts: 307
Did you remove the negative battery cable? The MAF needs to reset and compensate for the increased air flow.
Boo is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:15 PM   #4
Junkyardspecial
 
Junkyardspecial's Avatar
 
Drives: 2018 VW GTI SE
Join Date: May 2019
Location: FL
Posts: 209
Those are lean bank 1 and bank 2 codes. I would suggest resetting ECU to try and remove them.
__________________
Subscribe to my Youtube channel!
https://www.youtube.com/c/Junkyardspecial

Will buy your Good Year Supercar 3R Take offs!
Junkyardspecial is online now   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:19 PM   #5
SFV1LE
 
Drives: 2018 Hyper Blue ZL1 1LE
Join Date: Dec 2018
Location: CA
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by PROMETHEUS View Post
Take it to Advance Auto, they will tell you what the codes are and might clear them for you as well.
Get one of these or something similar, everyone should have one. I have this and works perfect.

https://www.amazon.com/Autel-AutoLin...52081810&psc=1
SFV1LE is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:39 PM   #6
BoostinFD
 
BoostinFD's Avatar
 
Drives: GT350R
Join Date: Dec 2018
Location: Earth
Posts: 21
I have the reader... two of them... hence how I got the codes. Why would I go to advance? I disconnected the battery now... for 10min... retighten everything... cel is off, no codes. I’ll see after another drive. Hope it doesn’t come back.
__________________
2016 M4GTS
2018 Raptor
2013 Audi RS5
Some others I had/have:
2010 Audi R8 v10
2002, 2004, 2009, 2013 BMW M3
2015 BMW M4
2004 Cobra Terminator
2002 Saleen Extreme
1994 Rx7
1988 Rx7
BoostinFD is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 01:09 PM   #7
BoostinFD
 
BoostinFD's Avatar
 
Drives: GT350R
Join Date: Dec 2018
Location: Earth
Posts: 21
Codes came back. Same ones... short time too. Any ideas at all? No other mods. New car.
__________________
2016 M4GTS
2018 Raptor
2013 Audi RS5
Some others I had/have:
2010 Audi R8 v10
2002, 2004, 2009, 2013 BMW M3
2015 BMW M4
2004 Cobra Terminator
2002 Saleen Extreme
1994 Rx7
1988 Rx7
BoostinFD is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 01:19 PM   #8
zincgt
 
zincgt's Avatar
 
Drives: 2017 A10 ZL1
Join Date: Jul 2011
Location: CO
Posts: 28
Did you do the big gulp roto fab?
zincgt is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 01:43 PM   #9
SFV1LE
 
Drives: 2018 Hyper Blue ZL1 1LE
Join Date: Dec 2018
Location: CA
Posts: 364
I'm glad I saw this, was holding off on the Rotofab because I was worried this would happen. Only mods I have are AEM dry panel filter and Katech 87mm PTB.

Anyone else have codes with the standard Rotofab?
SFV1LE is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:04 PM   #10
JonDaddy82
 
JonDaddy82's Avatar
 
Drives: 2018 ZL1 Coupe NFG M6
Join Date: May 2017
Location: Nolensville, TN
Posts: 322
No codes here. Standard RF and 87mm Katech TB.
__________________
1989 Forumla 350 WS6 <- High School
2000 Trans Am Firehawk <- After High School
2017 Colorado Z71 <- Daily
2018 ZL1 M6 <- Not Daily
JonDaddy82 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:15 PM   #11
BoostinFD
 
BoostinFD's Avatar
 
Drives: GT350R
Join Date: Dec 2018
Location: Earth
Posts: 21
Not a big gulp, just a standard grey filter, rotoFab intake. Disconnected a battery again... however I have a feeling it’ll come back again. If this continues, I’ll be returning this thing.
__________________
2016 M4GTS
2018 Raptor
2013 Audi RS5
Some others I had/have:
2010 Audi R8 v10
2002, 2004, 2009, 2013 BMW M3
2015 BMW M4
2004 Cobra Terminator
2002 Saleen Extreme
1994 Rx7
1988 Rx7
BoostinFD is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:25 PM   #12
drfeelgood

 
drfeelgood's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1 Convertible A10
Join Date: Aug 2017
Location: San Gabriel, CA
Posts: 987
or you could tune it to compensate for the increased flow from the Rotofab. I know they aren't supposed to require a tune, but may be worth itto maximize the intake anyway. I tuned my car immediately after I added the rotofab
__________________
'17 White ZL1 A10 Convertible - TM ported TB - RotoFab CAI - 2.3" griptech upper pulley - Kooks 1 7/8" Headers with High Flow Cats - Borla S-type Catback - Audio Overhaul - NavTV M650-GM - 20" BlackDiForza- Michelin Pilot Sport4S - Tuned at BRC Raceworks (606rwhp/675trq)

'14 CTS-V Coupe - ZL1 lid - Ported TB - Ported Snout - AirRad CAI - 8.66" lower - 2.55" upper- Greenbelt - SW Headers - SW Catback - Varimax Intercooler Pump - Track Attack Intercooler-Tuned at BRC Raceworks (551rwhp/516trq)

'17 Maserati Levante- STOCK
drfeelgood is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:35 PM   #13
DrkPhx

 
DrkPhx's Avatar
 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 / 2006 TB SS
Join Date: Feb 2011
Location: MN
Posts: 2,205
The codes will keep coming back. Check for leaks around the intake tract and make sure everything is tightened correctly and don't go WOT until it's fixed.
DrkPhx is online now   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 02:55 PM   #14
Boo
 
Drives: 2017 ZL1 A10 Nightfall Grey
Join Date: Nov 2017
Location: Tampa
Posts: 307
Ya id start over from the beginning...if you put the stock air filter back on are you getting codes? If not id start over with the neg terminal off and give it another shot before returning it. I've been in for warranty work half a dozen times or more and return to stock form from cai and ported throttle body every time. Where im at... if you tune it they cant wait to deny warranty work.
Boo is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.