Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > CAMARO6.com General Forums > ZL1 Discussions


Gen5DIY


Post Reply
 
Thread Tools
Old 07-10-2017, 10:13 PM   #1
htron50


 
htron50's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1 Status "Thank You!"
Join Date: Feb 2009
Location: SC
Posts: 2,500
Question What is Hybrid Mode on ZL1?

Went into "Hybrid" mode. DIC center config changed as well. No performance modes available. Soon thereafter DIC warned "Service Rear Axle".
I did not dismiss. After 25 min of driving all warnings cleared out on own, hybrid mode disappeared, and normal operations continued. Any guesses on what's going on?
Has not re-presented.

FYI, battery had run down day before it happened but overnight charge and jump it started right up. Caused by possible drained battery? Note, volts show fine.
Hybrid DIC came up after jump start. Had car not been backed in- nose out, it would have been most difficult to jump car to get power to unlock doors and open good to get to battery terminals.
Anyone knows for sure why this did this, plz advise.
Attached Images
  

Last edited by htron50; 07-10-2017 at 10:31 PM. Reason: Add info
htron50 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:29 PM   #2
edc901
 
edc901's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1
Join Date: Mar 2017
Location: Memphis
Posts: 95
Pop some D-cells in your gas tank, you're good to car.


ETA: Boost gauge disappeared too. It's almost as if you got the gauge programming from a Hybrid Tahoe or something else that may use the same cluster. hah
__________________
2017 Camaro ZL1
Hyper Blue - A10
edc901 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:39 PM   #3
htron50


 
htron50's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1 Status "Thank You!"
Join Date: Feb 2009
Location: SC
Posts: 2,500
Yeah, I thought I was demoted. Had the old folks gear choices too! Someone knows what's lurking in the ECM! Note the "flower" symbol for hybrid! Spot me 20 cars???
htron50 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:42 PM   #4
Ian SS

 
Ian SS's Avatar
 
Drives: 2016 1SS, 2017 JKU Wrangler
Join Date: Mar 2016
Location: San Diego
Posts: 876
I've seen it before on cars with run down batteries, nothing to worry about if it went away.
__________________
SLO 1SS - sold
1SS MRC NPP 6MT

2018 Ram Rebel 4x4 5.7
Ian SS is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:55 PM   #5
htron50


 
htron50's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1 Status "Thank You!"
Join Date: Feb 2009
Location: SC
Posts: 2,500
Anything formal on it?
htron50 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 10:55 PM   #6
mlee
Moderator
 
mlee's Avatar
 
Drives: 2019 Crush ZLE
Join Date: Oct 2008
Location: Conroe, TX
Posts: 35,126
That's a new one on me...
__________________
mlee is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2017, 11:05 PM   #7
htron50


 
htron50's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1 Status "Thank You!"
Join Date: Feb 2009
Location: SC
Posts: 2,500
Quote:
Originally Posted by mlee View Post
That's a new one on me...
Your kidding? You of all folks mlee! I bet you can find some scoop. Hell, even the onstar lights were out. Keyfob no use. 1st attempt to jump failed. Only after all night charge did jump work. Very nervous due to fact that if I had to tow it there was no way to get it out of park. Zero. It doesn't go to bed without a tender now. I'm tempted to leave it in neutral while parked in case it would need a tow. Unnerving the ramifications
htron50 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2017, 06:59 AM   #8
sengli
 
sengli's Avatar
 
Drives: 2018 Bright Yellow ZL1
Join Date: Oct 2013
Location: northern Indiana
Posts: 657
My Gen5 did this same scenario to me too. Where for no reason it was just stone cold dead one day. Eventually had the dealer replace the battery under warranty, which made sense. Anyway I also leave mine on a battery tender when not in use. Beware though...a couple of years ago a bad thunder storm rolled through. Had a close lightning strike, and it blew up my tender while attached to the car. It blew up the BCM, and anti-lock module and two sensors on my C6 Z06. Cost pretty close to $3k to get it fixed, thankfully with insurance. If I even think there is chance of a storm now...I unplug it.
__________________
2014 Bright Yellow 2SS RS, M6 Recaros NPP 1LE...turned in
2015 Red Hot ZL1,M6 Recaros,NPP production #853-sold
2017 ZL1 Red Hot M6 PDR,sunroof, exposed carbon,NAV-traded
2018 ZL1 Bright Yellow, A10, PDR, sunroof, carbon hood, and dash
sengli is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2017, 09:26 AM   #9
BMWM.D.

 
BMWM.D.'s Avatar
 
Drives: ZL1/335i
Join Date: Apr 2014
Location: Santa Barbara
Posts: 862
Sounds like typical low voltage stuff to me. New cars go crazy when voltage drops that low. Probably would have been wiser to do a good slow charge on the battery opposed to jumping it, but it sounds like no harm was done.
BMWM.D. is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.