Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Transmissions


JUICEDMOTORSPORTS


Post Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-2016, 09:05 AM   #15
JKLNHYD
Defending the Nation...
 
JKLNHYD's Avatar
 
Drives: '16 Summit White 2SS, A8, Sunroof
Join Date: Dec 2009
Location: Long Beach, MS
Posts: 444
Quote:
Originally Posted by BlancoSS View Post
We just flushed fluids in mine today as it was having the shakes under light acceleration around 50mph... It is smoother but I still feel a slight vibration at times so I don't think the problem was solved. Next step is to replace the converter after 150 miles per GM.... I have a feeling its the transmission itself as I have felt it slip but very rarely....
I'm at about 350 miles since my flush and I still experience some vibration and shaking. I will be taking it back to the dealership for the torque converter replacement, probably next week.
__________________

'16 2SS, A8, Sunroof, non-NPP
"SURSUM AB ORDINE"
JKLNHYD is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 10:21 AM   #16
SSport16


 
SSport16's Avatar
 
Drives: 2016 Garnet Red Camaro 2SS
Join Date: Jul 2015
Location: North Carolina
Posts: 5,364
Quote:
Originally Posted by JKLNHYD View Post
It's most definitely NOT from the V4-V8 transition. I have watched the dash when it's doing it and it shakes/vibrates in both modes.
Oh ok gotcha.
__________________
2SS Camaro, Garnet Red, Adrenaline Red, NPP, MRC, A8, 5 Split Spoke Bright Silver Wheels (56W)

1100 Status - 7/24/15 (Ordered)
3800 Status - 10/13/15 (Built)
6000 Status - 12/22/15 (Delivered)
SSport16 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 04:03 PM   #17
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,328
Quote:
Originally Posted by JKLNHYD View Post
I'm at about 350 miles since my flush and I still experience some vibration and shaking. I will be taking it back to the dealership for the torque converter replacement, probably next week.
We’d be happy to provide another layer of support with the dealership, JKLNHYD. We want your ownership to be as seamless as possible and understand how upsetting a vibration concern may be. Feel free to send us a private message with your VIN, mileage, full contact information, and preferred dealership name if interested!

Steph B
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2016, 07:12 AM   #18
RonAndersonJr
 
RonAndersonJr's Avatar
 
Drives: 2016 Camaro 2SS Black on Black
Join Date: Aug 2016
Location: Florida, Jacksonville/Lake City
Posts: 58
I had just taken mine in on this past Saturday, because the RPMs would bounce between 200 and 700 while cruise control was activated. AFM would not activate and it stayed in V8 mode. The tech told me GM said that was normal, I highly doubt that being cruise is supposed to keep the RPMs at a constant.

Anyway, this morning it felt as if I was running over rumble strips, or running over the markers denoting the starting of the opposite lane. But, I was in the center of the lane.
RonAndersonJr is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2016, 08:36 PM   #19
parish8

 
Drives: 17 SS a8
Join Date: Feb 2010
Location: omaha
Posts: 1,371
i am having this problem now. 2017 ss. it is exactly as described above. under a very light load(flat road) i can feel the rpms bump up and down. under a little more load like a slight incline it gets more noticeable and under a little more load it starts to feel like rumple strips. here is a log that i took. it looks to be the converter. also if i manually command it locked with hptuners it smooths out. the odd feeling timing matches the bumps in the chart below.

while the car with not completely warm it didn't have this issue and the slip was between 5-15rpm.

what a bummer. i have to now decide if i want to take it back to stock which at this point would be pretty easy and then hope they fix it for me or just buy a converter. a circle D converter is on my long list but i wasn't wanting to get one for awhile.
Attached Images
 
parish8 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2016, 11:35 AM   #20
out4lox
 
Drives: Blue Velvet 2SS, 8A, No Options
Join Date: Nov 2016
Location: South Florida
Posts: 53
i hope you all get this resolved 100 percent and fast! and, i must stop reading these threads, because i'm like like a first year medical student, who starts to believe he has each disease presented, as he starts to study them.
out4lox is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2016, 02:58 PM   #21
bybcous


 
bybcous's Avatar
 
Drives: 2016 Hyper Blue 1SS
Join Date: Jul 2015
Location: hampton roads
Posts: 2,761
Just giving everyone a heads up I had this problem a few months ago and my TC was changed, the problem has stopped.
__________________
1ss/Auto-Hyper Blue
acs carbon flash spoiler, bmr springs, gm clear tails.
Texas speed cam, 223/227 .635/.635 116 LSA, Kooks Long Tube Headers with green cats, MSD Atomic Air Force Intake, CAI Cold Air Intake, QTP cutouts. 503 hp
Best so far 11.5 at 123 with a 1.83 60ft. BMR lower and upper trailing arms and upper control arms,E85
DELIVERED 12/29/15
http://youtube.com/bybcous " no talking only racing on my youtube"
bybcous is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 09:16 PM   #22
DrkPhx

 
DrkPhx's Avatar
 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 / 2006 TB SS
Join Date: Feb 2011
Location: MN
Posts: 2,205
FYI - The rumble strip symptom seems to be a common issue with the C7 Vette as well. There's a 5 page thread on the Corvette Forum about the same issue.
DrkPhx is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 01:23 AM   #23
stella16
1959 Chevy Apache 4X4
 
stella16's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1
Join Date: Feb 2016
Location: North Texas
Posts: 420
thanks to this forum, I knew to tell my dealer what I thought was going on. It took a week and a loaner car, but my 2016 SS now has a new torque converter.

Mine has been in the shop 4 times now for transmission related issues. Each one has been resolved.

It does make me a bit leery to trade for the 10 speed ZL1.....at least for the first run or two
stella16 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2016, 11:44 AM   #24
PRAY


 
PRAY's Avatar
 
Drives: 2016 2SS
Join Date: Jul 2016
Location: Sanford NC
Posts: 2,765
Crap, looks like I am in the same boat. I have been telling my dealer for a while now about it. No I am modded. Got to see how this plays out. I wonder if you have the dealership do the latest ECM/TCM updates it will only show the last GM CVN? That should take care of the warrantee deal with tuning. I am sure I also have the dang rear end thing as well. It groans pretty bad in the mornings while it is still cold.
__________________
2016 2SS. H/C SBE 1.37 60ft, 6.36@109.49, 9.97@136+. Nuff Said.
PRAY is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2016, 08:42 PM   #25
stella16
1959 Chevy Apache 4X4
 
stella16's Avatar
 
Drives: 2017 ZL1
Join Date: Feb 2016
Location: North Texas
Posts: 420
since my torque converter replacement, my car shifts hard like it's got a rate 2 shift kit in it. It's nice, just different
stella16 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 11:04 PM   #26
Megahurtz

 
Megahurtz's Avatar
 
Drives: 2017 2SS Fifty Edition
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 778
My 2017 SS started doing this exact thing at about 1600 miles. At 2000 miles the Mylink system completely died and I have to wait on that part. So when I take it in for the Mylink HMI module replacement I'm going to report the transmission shaking issue. I'm starting to wonder if buy a new Camaro was a wise choice. Maybe I should have stuck with my 2011 Z06. I can't believe I am having these problems and the car just turned 2000 miles.
Megahurtz is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 09:30 PM   #27
jrs580
 
jrs580's Avatar
 
Drives: 2016 2ss
Join Date: Jun 2016
Location: Duncan ok
Posts: 307
here here....me too. my ss did the same thing. i recently got headers put on and i had him write a tune to deactivate the v4 mode. problem solved.
__________________
2016 Black Camaro 2SS A8 Red interior
Modifications:Red powder coated Whipple LT1 blower, Aeroforce interceptor w/vent pod, Killer Chiller Interchiller, Roto-Fab breather, ARH full length headers with high flow cats, JRE AFM modules, Borla S type NPP exhaust, Mishimoto catch can, JMS fuel pump voltage booster,MRR 017 1LE replica rims, 285/35zr20 Goodyear Eagle F1 G:2 front, Toyo Prices r888r 325/30/zr20 back, Phastek blackout kit for the reflectors, GM dark tail lamps, Blendmount radar detector mount with Escort Redline hardwired in.
jrs580 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 09:57 PM   #28
Miacamaro77
 
Drives: 2016 camaro ss
Join Date: Jun 2016
Location: Miramar, fl
Posts: 21
I felt this same thing at 67 to 70 mph cruising. Great back to the dealer for yet a other issue. This will teach me to be patient and never buy a car when it first comes out. This is one of many issues .
Miacamaro77 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.