Homepage Garage Wiki Register Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics


Emblempros


Post Reply
 
Thread Tools
Old 07-28-2019, 11:39 AM   #1
Sham2SS
 
Drives: 2016 Summit white 2ss
Join Date: Oct 2018
Location: Florida
Posts: 12
HPTuners Issue

If anyone has experience with HPTuners i'm having an issue where my MPVI2 isn't recognized with any devices. I used it in the past to tune my vehicle but now i'm trying to load another on and my PC will not recognize that there is an MPVI Interface connected. I've tried several different USB C cords as well as 3 Different laptops to try and see why it will not connect. Not having any luck here and want to try and get this resolved. Could my actual MPVI2 just be bad at this point? I've only really used it a handful of times and it has just been sitting plugged into my OBD2 since my original tune.
Sham2SS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2019, 12:47 PM   #2
TJay74

 
Drives: 17 Camaro SS 1LE & 16 Sierra AT CC
Join Date: Nov 2016
Location: Norman, OK
Posts: 1,997
Are you trying to use it via BT or via the USC-C cable? have you checked to see if the firmware is up to date, I think there has been several updates pushed out for the MPIV2.
__________________
2017 Camaro SS 1LE - Procharger D1SC w/ Tial 2" BOV & Race intercooler / ARH full length catless headers / Alky meth injection system - 650rwhp on conservative tune
TJay74 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2019, 12:51 PM   #3
Juiced1

 
Juiced1's Avatar
 
Drives: 2012 2SS CAMARO 45th
Join Date: Apr 2011
Location: St. Charles, IL
Posts: 29,006
Try to update the software and also reload your application key.
__________________
GET MORE POWER PER DOLLAR!!!
We carry and install all the hottest brands for your Camaro! Get awesome deals on Corsa, Borla, Solo, ARH, SW, Whipple, Kooks, Procharger, Vararam, CAI, Roto-Fab, Texas Speed, ATI, ACS and much more! Call us for your CAMARO5/CAMARO6 Forum discount today! 224-63-JUICE
1820 PRODUCTION DR STE D ST CHARLES IL 60174
Juiced1 is online now   Reply With Quote
Old 07-28-2019, 01:07 PM   #4
Sham2SS
 
Drives: 2016 Summit white 2ss
Join Date: Oct 2018
Location: Florida
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Juiced1 View Post
Try to update the software and also reload your application key.
Firmware is up to date, all the drivers and software are up to date as well, when i get home from work ill take some screen shots of the program and post them
Sham2SS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2019, 01:25 PM   #5
Sham2SS
 
Drives: 2016 Summit white 2ss
Join Date: Oct 2018
Location: Florida
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by TJay74 View Post
Are you trying to use it via BT or via the USC-C cable? have you checked to see if the firmware is up to date, I think there has been several updates pushed out for the MPIV2.
USB-C cable.

tried several different cables and 2 laptops
Sham2SS is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2019, 12:58 PM   #6
thebanks06
 
thebanks06's Avatar
 
Drives: 2016 Chevy Camaro 2SS
Join Date: Aug 2012
Location: Atlanta, GA
Posts: 225
I've only had the problem if I had the vcm scanner running at the same time
thebanks06 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 09:13 AM   #7
TJay74

 
Drives: 17 Camaro SS 1LE & 16 Sierra AT CC
Join Date: Nov 2016
Location: Norman, OK
Posts: 1,997
Quote:
Originally Posted by thebanks06 View Post
I've only had the problem if I had the vcm scanner running at the same time

Yep, correct. You cant flash a tune if the VCM scanner is connected to the car. You have to disconnect the VCM scanner before you try to flash a tune.
__________________
2017 Camaro SS 1LE - Procharger D1SC w/ Tial 2" BOV & Race intercooler / ARH full length catless headers / Alky meth injection system - 650rwhp on conservative tune
TJay74 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.