Homepage Garage Wiki Register Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
#Camaro6
Go Back   CAMARO6 > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics


AWE Tuning


Post Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-2023, 07:59 PM   #1
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
Throttle body spikes

had the car cammed for about two weeks had it tuned by gpi. All was going good until I changed my slicks for my stocks 1le. Took it for a drive and it started with this problem. The throttle body % goes crazy up to 60% while I’m just cruising. Can’t seem to upload a file but I’m about 15-20% throttle and it spikes everywhere up to 60%. I just replaced the throttle body and nothing. I was reading that it could be the pedal sensor

Last edited by Jonathan91; 11-10-2023 at 08:16 PM.
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2023, 11:56 PM   #2
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
Anyone? Here are some screenshots since I cant upload my log file
Attached Images
  
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2023, 08:17 AM   #3
Joshinator99


 
Joshinator99's Avatar
 
Drives: 2017 Camaro 2SS A8
Join Date: Aug 2018
Location: Petersham MA
Posts: 4,621
Did you send your data logs to GPI…? Where they tuned it you should give them first crack at fixing it.
__________________
2017 Chevy Camaro 2SS A8 Whipple 3.0, Mast Black Label heads, Fore triple in-tank pumps, 112mm TB, LPE +52% injectors, LPE BB HPFP, 15 conversion 1059 WHP/944 WTQ, 9.48@150
Joshinator99 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2023, 03:32 PM   #4
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
Yea but won’t be till Monday till they get back at me. It’s like if I’m revving at other cars trying to race

Last edited by Jonathan91; 11-12-2023 at 05:50 PM.
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2023, 08:14 PM   #5
Joshinator99


 
Joshinator99's Avatar
 
Drives: 2017 Camaro 2SS A8
Join Date: Aug 2018
Location: Petersham MA
Posts: 4,621
Quote:
Originally Posted by Jonathan91 View Post
Yea but wont be till Monday till they get back at me. Its like if Im revving at other cars trying to race
Had a similar problem when I tried to run a Soler ported 103/107mm throttle body. Car was possessed. Tuner told me to ditch the ported TB ASAP. Went to a Katech 112mm one and problem was gone.
__________________
2017 Chevy Camaro 2SS A8 Whipple 3.0, Mast Black Label heads, Fore triple in-tank pumps, 112mm TB, LPE +52% injectors, LPE BB HPFP, 15 conversion 1059 WHP/944 WTQ, 9.48@150
Joshinator99 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2023, 09:11 PM   #6
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
All I have is stock tb, and roto fab, lt2 intake, btr stage 1 and headers. It was driving fine until a morning all of a sudden you think the car wants more air and a bigger tb?
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2023, 07:07 PM   #7
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
So gpi told me the tune was perfect they suspect a chafed wire or something came loose
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2023, 08:04 PM   #8
Joshinator99


 
Joshinator99's Avatar
 
Drives: 2017 Camaro 2SS A8
Join Date: Aug 2018
Location: Petersham MA
Posts: 4,621
Quote:
Originally Posted by Jonathan91 View Post
So gpi told me the tune was perfect they suspect a chafed wire or something came loose
They could be right. How long did you drive it with the tune and no issues?
__________________
2017 Chevy Camaro 2SS A8 Whipple 3.0, Mast Black Label heads, Fore triple in-tank pumps, 112mm TB, LPE +52% injectors, LPE BB HPFP, 15 conversion 1059 WHP/944 WTQ, 9.48@150
Joshinator99 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2023, 10:57 PM   #9
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
I drove about 200miles with the first startup tune drove it from the shop to my house then around town. Then one night I swapped my slick for my 1le stocks and flashed the second revision gpi sent me after they said everything looks good on the logs. Took it out for a spin and this problem occurred. I sent them a log of the problem and he said he couldn’t see what the problem was on the log I sent. he sent me a file with drivers demand back to stock but same problem still happens. I seen my drivers side o2 extension got melted from touching the headers so I’ll be replacing that one with an extra extension and will be replacing both o2 sensors this week I also got a new foot pedal
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2023, 07:38 AM   #10
Joshinator99


 
Joshinator99's Avatar
 
Drives: 2017 Camaro 2SS A8
Join Date: Aug 2018
Location: Petersham MA
Posts: 4,621
Quote:
Originally Posted by Jonathan91 View Post
I drove about 200miles with the first startup tune drove it from the shop to my house then around town. Then one night I swapped my slick for my 1le stocks and flashed the second revision gpi sent me after they said everything looks good on the logs. Took it out for a spin and this problem occurred. I sent them a log of the problem and he said he couldnt see what the problem was on the log I sent. he sent me a file with drivers demand back to stock but same problem still happens. I seen my drivers side o2 extension got melted from touching the headers so Ill be replacing that one with an extra extension and will be replacing both o2 sensors this week I also got a new foot pedal
Yeah melted wires will raise havoc for sure. Probably best to go over it all carefully and then try again with everything repaired.
__________________
2017 Chevy Camaro 2SS A8 Whipple 3.0, Mast Black Label heads, Fore triple in-tank pumps, 112mm TB, LPE +52% injectors, LPE BB HPFP, 15 conversion 1059 WHP/944 WTQ, 9.48@150
Joshinator99 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2023, 12:59 PM   #11
6spdhyperblue


 
Drives: 6th gen
Join Date: Aug 2013
Location: US
Posts: 3,660
What about the harness next to the passenger header
__________________
22 2SS 1LE M6 Summit White - RF, Flexfuel, LT2 intake, 95mm tb, ATI udp, VT ramair, full 28 dragpack - 11.68@122
16 1SS M6 LT2 intake + boltons on DR 11.0@126+ (Sold)
6spdhyperblue is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2023, 01:14 PM   #12
Joshinator99


 
Joshinator99's Avatar
 
Drives: 2017 Camaro 2SS A8
Join Date: Aug 2018
Location: Petersham MA
Posts: 4,621
Quote:
Originally Posted by 6spdhyperblue View Post
What about the harness next to the passenger header
Great point!
__________________
2017 Chevy Camaro 2SS A8 Whipple 3.0, Mast Black Label heads, Fore triple in-tank pumps, 112mm TB, LPE +52% injectors, LPE BB HPFP, 15 conversion 1059 WHP/944 WTQ, 9.48@150
Joshinator99 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2023, 01:40 PM   #13
Megahurtz
Snackbar Tuning
 
Megahurtz's Avatar
 
Drives: 2023 SGM ZL1
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 1,063
Compare the two files from GPI and see what changed. I know there is a table that references gear selection that can cause erratic throttle behaviors. If there is nothing obvious that stands out in the compare files, then you have a mechanical or electrical issue not related to the tune.

Could also flash the original file back and see if the issue persists.
Megahurtz is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2023, 05:34 PM   #14
Jonathan91
 
Drives: 2022 Camaro 1ss 1le
Join Date: Jan 2022
Location: LA
Posts: 51
Haven’t check the passenger side yet. If I flash to original tune like the stock file will it still be able to drive around just to check if the problem still happens?
Jonathan91 is offline   Reply With Quote
 
Post Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.